Piekarnia

Naszą ofertę stanowi pełen asortyment wyrobów piekarniczych, z podziałem na pieczywo pszenne, mieszane, żytnie oraz dla gastronomii. Kładziemy duży nacisk na tradycyjne przepisy, które powstały na bazie doświadczeń i wiedzy, zdobywanych przez lata istnienia firmy, oraz podążając za trendami wprowadzamy nowe rodzaje pieczywa.

Pieczywo pszenne

W tej grupie pieczywa dominują bułki o różnych smakach, kształtach i dodatkach. Największą popularnością cieszą się bułki tradyjne, m.in. bułka wyborowa, wrocławska i kajzerka. Wprowadziliśmy bułki smakowe z najróżniejszymi posypkami (m.in. mieszankami ziaren, pestek dyni, nasion słonecznika), bagietki, paluchy, rogale i chałki.

Pieczywo mieszane

Lata doświadczenia i zdobytej wiedzy pozwoliły nam na stworzenie receptury na chleb baltonowski, dzięki której cieszy się on tak dużym zainteresowaniem. Możemy śmiało stwierdzić, że stał się on naszą wizytówką. Na bieżąco staramy się podążać za trendami, dlatego m.in. wprowadziliśmy chleb z dodatkiem orkiszu, chleby z dużą ilością mąki razowej (bogatej w błonnik i witaminy) .

Pieczywo żytnie

Obecne trendy w żywieniu sprawiły, że rozszerzyliśmy naszą ofertę asostymentową dla pieczywa żytniego. Produkujemy m.in. chleby wyłącznie z mąki żytniej (nie ma w nich udziału mąki pszennej), chleby bez drożdży (szczególnie polecane osobom chorującym na candidię) oraz chleby z dodatkami, np. ze słonecznikiem (bogate źródło żelaza,potasu,cynku i wapnia).