Cukiernia
Ciastka są mniejsze od ciast….
Ciastka są mniejsze od ciast i w większości przypadków idealne na jeden większy kęs.
Produkujemy je m.in. z pulchnego ciasta drożdżowego, listkującego ciasta francuskiego czy kruchego ciasta. Istotnym elementem są najróżniejsze dodatki, np. kremy, masy, owoce, bita śmietana.
- Amerykan
- Drożdżówki półfrancuskie
- Drożdżówki zwykłe
- Gniazdko
- Oponki
- Pączki
- Walentynka
- Ciastko francuskie z jabłkiem
- Ciastko francuskie z marmoladą
- Croissanty z czekoladą
Lista pozostałych wyrobów:
- Francuska rurka z bitą śmietaną
Listkujące ciasto półfrancuskie nadziewane bitą śmietaną. - Rogaliki francuskie
- Tartaletki z owocami
- Tartaletki z jabłkiem
- babeczka kajmakowa
- Babeczka brzoskwiniowa
- Babeczka jabłkowa
- Babeczka morelowa
- Babeczka serniczek
- Babeczka truskawkowa
- Tartaletka z serem
- Tartaletka z jabłkiem
- Tartaletka z owocami
- Orkiszowe babuni
- Kokosanki
- Kruche murzynki
- Kruche muszelki
- Kruche z cukrem
- Kruche z marmoladą
- Owsiane z żurawiną
- Pieguski z czekoladą
- Pieguski z marmoladą
- Paluszki ptysiowe
- Makaroniki makowe
- Bezy
- Biszkopty
- Anyżki
- Mazurek